Forfatterarkiv: freddy2640

Kloakering i SALVIG

Kloakeringen er nu, formelt, afsluttet. Der vil formentlig være behov for enkelte justeringer af anlægget og derfor kan der fortsat forekomme utilsigtede afbrydelser af vandforsyningen.

Genoprettelse af vandforsyningen er vores første prioritet – vi meddeler via Forbrugerportalen om skaden og hvem som berøres; vær opmærksom på, at vi ikke altid kan nå at få det meldt før problemerne opleves.

Når vandet kommer igen, så skru jeres perlatorer af vandhanerne og åbn for den kolde hane – ikke den varme da I så får snavs m.m. i vandvarmeren – og lad det så det løbe, til det bliver helt klart.

Brug ikke toilettet og start ikke vaskemaskine eller opvaskemaskine, før vandet er helt klart, så I ikke får snavs og kalkrester ind i ventilerne i toilet og maskinerne (og de kan være dyre at reparere).

Åbn heller ikke for termostatbatterier inden vandet er helt klart, idet der er små filtre i disse.

Der kan være flere årsager til, at vandet kan være uklart – primært når vi lukker for vandet og vandledningen er trykløs – så vil noget af det kalk og de aflejringer, der sidder på den indvendige side af røret, rive sig løs og blive skyllet ud til jer. Vores vvs-er vil selvfølgelig forsøge at skylle ud således generne bliver mindst mulige.

Måleraflæsning

I starten af december måned udsendes måleraflæsningskort til hver enkelt beboer fra Vandværkernes edb-service. Aflæsningen bruges til opgørelse af årsforbruget og fastsættelse af a conto bidrag for det kommende år.

Indberetning af forbrug kan ske på: http://www.tastselv-vand.dk

Salvig Vandværk har kontrakt med FORS A/S om salg af måleraflæsninger til brug for udregning af spildevandsbidrag. Det betyder, at du i december måned kun får ét aflæsningskort fra Salvig Vandværk, og at Salvig Vandværker laver indberetningen til FORS A/S.

Teknisk hygiejnisk tilsyn

Holbæk kommune har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 292 af 26/03, 2014 foretaget teknisk hygiejnisk tilsyn på Salvig vandværk.Tilsynet blev afholdt den 11. august 2020

Kommunens bedømmelse fremgår af nedenstående skema:
Tilsyn 2020

Holbæk kommune har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 292 af 26/03, 2014 foretaget teknisk hygiejnisk tilsyn på Salvig vandværk.Tilsynet blev afholdt den 31. maj 2017

Kommunens bedømmelse fremgår af nedenstående skema:
Tilsyn 2017

Brugervejledning til Målerbrønd

Vær opmærksom på, at der er 3 haner i målerbrønden !!!
Lukning af vand:

  1. Luk for Stophanen
  2. Åben for Taphanen
  3. Åben for alle vandhaner i huset og lad vandet løbe ud, evt. ved anvendelse af trykluft
  4. Luk for Taphanen
  5. Luk for Kuglehanen, så der er lukket helt af ind til huset.

Hvis Stophanen ikke er strammet helt, og Stophanen siver lidt, kan vandet løbe ind i huset igen.
Husk endelig at lukke for Taphanen, for hvis der kravler fx bænkebidere ind via Stophanen, kan det resultere i forurening af vandet